Kapı Ölçüleri Nasıl Alınır

Yayınlanmıştır: ILGAZAHŞAP Blog Oluşturulma Tarihi: 2016-07-10 Görüntülenme: 1516 Yorum: 0

Kapı Ölçüleri Nasıl Alınır Kapılar evin, iş yerinin hatta pencerelerde bile şıklığı tamamlayan yapılardır

Kapılar evin, iş yerinin hatta pencerelerde bile şıklığı tamamlayan yapılardır. Ancak kapıların ölçüleri kullanıldıkları yerlere göre değişkenlik göstermektedir. Yine de standart olarak hazır kapı kullanmak isteyenler için belli ölçüler vardır.

Standart kapı Ölçüleri

Oda kapısı: 90×210 cm  - Salon kapısı: 90×210 cm - Mutfak kapısı: 90×210 cm - Banyo kapısı: 80×210 cm - Ana giriş kapısı: 100×210 cm -   Balkon tek kanat kapısı: 80×210 cm

Bu ölçüler evlerin yapılarında kullanılan standart ölçülerdir. Ustalar tarafından bilinir ve inşaat esnasında ona göre kenarlardan ve ya alt üstten paylar bırakılır. Ustalar genel olarak kasalar takılmadan önce 1,5 cm bir boşluk bırakırlar.

Kapının da ölçülerinin 90 cm olduklarını bildikleri için yaklaşık olarak 93 cm bir boşluk bırakırlar ki kapıların yerine tam olarak oturması için. İçerlerden ise 10 cm boşluk bırakılarak kapıların kasaları için yer açılır. Yani sıva ustası ölçüyü alırken 93×210 olarak ölçü alır ve bırakır.

Amerikan kapı ölçüleri nasıl alınır?

Amerikan kapılar standart olarak 90×210 cm olarak üretilirler.

Kanat payı için genel olarak 80 cm üretilirler. Kasa ile birlikte bu pay 90 cm olur.

Kasaları ahşap kasalara göre daha ince olduğu için 10 cm bir pay kasaların iyice oturulması için yetecektir.

Eksik olan yerler köpük ile doldurulduğu için kapı dar olmadığı sürece yerleştirilmesinde hiçbir zorluk yoktur.

İç kapı ölçüleri nasıl alınır?

İç kapılar evin en çok kullanılan modülleridir. Bu yüzden iç kapılar eşyaların da geçeceğini düşünerek belli ölçülerde yapılırlar.

Standart kapı ölçüleri 90×210 cm dir. Ancak banyoların kapıları bunlardan 10 cm daha dardır. Boy olarak aynı boy kullanılır.

Tags:

Yorum Yaz

Captcha